Husmanskost när den är som bäst! Inspirerade av Tore Wretman.
Detta behöver du:
Köttbullar
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
300 g nötfärs
200 g fläsk- eller kalvfärs
1 ägg
1 msk senap
2 tsk épiche riche (muskot, vitpeppar,kryddpeppar, kryddnejlika)
0,5 tsk lökpulver
salt och peppar
en nypa socker
olja och smör, till stekning
Så här gör du:
1.) Blötlägg ströbrödet i mjölken och grädden och låt dra i 10 minuter,.
2.) Blanda samman färsen med övriga ingredienser i en annan bunke.
3.) Blanda ner det svällda ströbrödet i färsenblandningen.
4.) Rulla till små köttbullar och stek i olja och smör.
Potatispuré
400 g potatis
1 dl mjölk
smör
salt och peppar
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Pressa den med en potatispress.
Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen.
Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och peppar.
Mums mums!
Detta behöver du:
Köttbullar
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
300 g nötfärs
200 g fläsk- eller kalvfärs
1 ägg
1 msk senap
2 tsk épiche riche (muskot, vitpeppar,kryddpeppar, kryddnejlika)
0,5 tsk lökpulver
salt och peppar
en nypa socker
olja och smör, till stekning
Så här gör du:
1.) Blötlägg ströbrödet i mjölken och grädden och låt dra i 10 minuter,.
2.) Blanda samman färsen med övriga ingredienser i en annan bunke.
3.) Blanda ner det svällda ströbrödet i färsenblandningen.
4.) Rulla till små köttbullar och stek i olja och smör.
Potatispuré
400 g potatis
1 dl mjölk
smör
salt och peppar
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Pressa den med en potatispress.
Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen.
Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och peppar.
Mums mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar