28 feb. 2014

Fudgy Brownies


Brownies eller chokladkaka
- vad är egentligen skillnaden? När jag frågar mina amerikanska vänner kan ingen ge ett bra svar.... Hur som, dessa brownies är grymma och busenkla. "One can never have too many brownie recipes in their arsenal."


Det här behöver du:
10 msk  (1 1/4 sticks eller 145 gram) smör
1 1/4 cups ( 250 gram) socker
3/4 cup plus 2 msk (65 gram) osötat cocoa powder (natural or Dutch-process)
1/2 tsk salt
1 tsk pure vanilla extract + 1 tsk svenskt vaniljsocker
2 stora ägg
1/2 cup (70 gram) mjöl

Vi älskar kaffe, så jag brukar lägga till 2-3 msk. Vanligt är också hackade valnötter, tag då ca 75 gram (2/3 cup)

Så här gör du:
1.) Värm ugn till 325 F (ca 170 C) och placera galler på lägsta nivå.
2.) Smöra eller lägg bakplåtspapper i en form på ca 8 ich (20 cm).
3.) Blanda smör, cacao och salt i skål som tål microwaving. Micra röran tills smöret smällt, ca 1 min, rör emellanåt tills blandningen är smidig. Det ser lite geggigt ut....
4.) Blanda i vanilj extraxt + vaniljsocker. Blanda i ett ägg i taget och rör ordentligt emellan varje ägg. När röran är slät blandar du i mjöl och rör kraftigt tills allt är väl blandat. Häll i kaffe/nötter sist.
5.) Häll i smeten i smord form och sprid ut.

6.) Baka i ugn ca 20-25 min. Låt svalna helt, kan även placeras i kyl då brownies skärs mycket lättare om de är riktigt svala. Skär i små fyrkantiga "bit-size" och smaka! You will love them....

Ät och njut!
Dessa är inte så söta som vanliga brownies och nästan lite nyttiga om du använder Organic Raw Cacao Powder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar