10 feb. 2014

Hallongrottor


Raspberry Cave Cookies!
Min absoluta favoritkaka från barnsben. Minns en sommar i bad-hålan Åsa, då gick vi till bageriet och köpte småkakor istället för glass och godis. Hallongrottor fanns i min påse....

Det här behöver du:
8 oz smör (220 gram)
3/4 cup socker (1,8 dl)
2 cups mjöl (4,7 dl)
1/2 cup Instant Vanillia Pudding Mix (1,2 dl marsan pulver)
1 1/2 tsp bakingpulver
Hallonsylt (fast och god)

Så här gör du:
1.) Värm ugnen till 350 F (175 C)
2.) Vispa ihop smör och socker väldigt ordentligt. Så det börjar bli fluffigt
3.) Blanda ihop mjöl, pudding mix/marsan och bakpulver i separat skål
4.) Addera mjölblandning till smör/socker och vispa ordentligt. Ska bli kladdigt.
5.) Rulla ihop degen till 2 långa smala rullar
6.) Skär varje i 20-25 mindre bitar. Rulla till en boll och placera i papp-formar.
7.) Pressa tummen i mitten och gör ett litet hål, fyll med hallonsylt
8.) Baka i mitten av ugnen i ca 15-17 min.

Enjoy! Bästa ever!
 

1 kommentar: