En klassisk musselsoppa som går fortare än man tror!
Tid: ca 30 min
4 pers:
1,2 kg färska musslor
5 vitlökslyftor
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
1.) Skrapa musslorna under rinnande vatten. Släng musslor som är trasiga eller ej sluter sig när man knackar på dem.
2.) Skala och finhacka vitlöken.
3.) Fräs vitlök lätt i smöret. Häll över vin och grädde samt peppra och salta. Stormkoka!
4.) Tillsätt musslorna och koka på högsta värme under lock i ca 5 min eller tills alla musslor har öppnat sig. Släng bort de musslor som ej öppnar sig.
Ska man göra en klassisk moules frites ska det absolut vara pommer stripes i tidningspapper! Vi serverade även en hemmagjord aioli i små skålar till. Se recept i blogg.
PS. Själva soppan är riktigt god - så spara ej på vätskan. Tillsätt gärna lite extra vin och grädde så blir det mer att surpla! Vi piffade med ca 4 cm strimlad purjolök som frästes ihop med vitlöken. Vi strödde även i några bitar lax och la i en näve räkor för att göra soppan lite matigare...
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar