31 jan. 2011

Moules Frites


En klassisk musselsoppa som går fortare än man tror!
Tid: ca 30 min


4 pers:

1,2 kg färska musslor

5 vitlökslyftor
1 msk smör
2 dl vitt vin

2 dl matlagningsgrädde

1 tsk salt

1 krm vitpeppar


Gör så här:
1.) Skrapa musslorna under rinnande vatten. Släng musslor som är trasiga eller ej sluter sig när man knackar på dem.

2.) Skala och finhacka vitlöken.

3.) Fräs vitlök lätt i smöret. Häll över vin och grädde samt peppra och salta. Stormkoka!

4.) Tillsätt musslorna och koka på högsta värme under lock i ca 5 min eller tills alla musslor har öppnat sig. Släng bort de musslor som ej öppnar sig.

Ska man göra en klassisk moules frites ska det absolut vara pommer stripes i tidningspapper! Vi serverade även en hemmagjord aioli i små skålar till. Se recept i blogg.

PS. Själva soppan är riktigt god - så spara ej på vätskan. Tillsätt gärna lite extra vin och grädde så blir det mer att surpla! Vi piffade med ca 4 cm strimlad purjolök som frästes ihop med vitlöken. Vi strödde även i några bitar lax och la i en näve räkor för att göra soppan lite matigare...


Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar