29 jan. 2011

Våfflor


Härliga krispiga frukostvåfflor
Grundrecept, ca 30 min

Till 4 pers:
100 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
3 1/2 dl kallt vatten

Gör så här:
1.) Smällt smöret i en kastrull och låt det svalna.
2.) Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt.
3.) Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret. Smeten är ordentligt tjock, och det ska den vara.
4.) Grädda våfflorna i våffeljärn. Använd rikligt med fett i järnet.
5.) Servera med nyvispad grädda och färsk frukt.

PS. Kan låta onödigt nyttigt att ha i vatten i stället för mjölk, men jag lovar att det är lyckat. Våfflorna blir mycket mera krispiga med vatten.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar