17 okt. 2011

Spenat- och ricottarullar

 
Kallas även Cannelloni, om man föredrar italienska!
Lyxiga krämiga nyttiga pastarullar som är hur lättgjorda som helst.

Antal: 4 pers
Tid: 15 min + 15 min i ugn för gratinering

Du behöver:
150 gram färsk spenat (fryst bladspenat funkar också)
½ tsk salt
2 krm malen svartpeppar
50 g parmesanost
1 burk ricottaost, 250 g
250 g färska lasagneplattor
1 burk färdig tomatsås, tex med basilika, 400 g

Så här gör du:
Gör så här
1.) Sätt ugnen på 225 grader.
2.) Hacka spenaten fint
3.) Finriv parmesanosten,
4.) Blanda ihop: ricotta, parmesan, spenat, salt och peppar i en bunke.
5.) Skär lasagneplattorna i lagom stora bitar. Lägg ca 2 msk spenat och ricotta röran och rulla ihop.
5.) Spara ca 1/3 av röran.
6.) Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Häll över tomatsåsen och bred på den sparade oströran.
7.) Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
8.) Servera med den sparade parmesanosten.

3 kommentarer:

  1. Den här receptsamlingen är fantastisk! Tack för alla tips. Alla borde ha en sån här samling så man kan byta favoritrecept. Ska också sätta ihop en egen.

    SvaraRadera
  2. Oj, vad kul att du hittat hit. Recept kan man aldrig få för många av.... :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar receptbank! Jag lääängtar till nästa inlägg! ;-) hihi... Ha det bra!

    SvaraRadera