25 dec. 2012

Fröknäcke - LCHF













1 plåt

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk havssalt
0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)
2,5 dl kokoande vatten
Lite flingsalt att strö över

Gör så här:
1.) Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfettet i en kastrull och häll på vattnet och låt det koka upp. Häll vätskan över torrvarorna och blanda ordentligt. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.

2.) Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och sprid ut till en kaka på ca 30x33 cm (jag la en plastfolie över och kavlade ut smeten). Toppa med lite flingsalt. 

3.) Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg.
Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt. Låt ugnsluckan vara lite öppen, enklast genom att sätta en trägaffel för luckan.

Förvara i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar