31 jan. 2014

Chocolate Chip Cookies - soft and chewy


Dom här håller världsklass! "Chocolate Chip Coockies, The American Way!"
Prova detta vansinnigt goda recept från Martha Stewart. Lätt, snabbt och gott.

Det här behöver du:
2 1/4 cups (5,3 dl) mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 cup or 2 sticks (2,3 dl) smör, rumstempererat
1/2 (1 dl) cup vit socker
1 cup (2,3 dl) brunt socker
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker eller vanilla extract (flytande)
2 stora ägg
1 1/2 cups (3,5 dl) semisweet chocolate chips /white chocolate / toffee bits / Walnuts eller smaksätt med annat Du gillar!

Så här gör du:
1.) Värm ugnen till 350 F (170 C) 
2.) Vispa smör och socker med elvisp tills det blir lite fluffigt.
3.) Blanda i salt, vaniljpulver och ägg, ett i taget. Vispa tills det är väl blandat.
4.) Tillsätt mjöl och bakpulver och vispa försiktigt.
5.) Rör i choklad-mini-topparna och blanda in väl.
6.) Ställ nu hela bunken i kyl 1 h eller i frysen ca 20-30 min så smeten får vila.
7.) När degen blivit kall, rulla ihop till små "golfbollar". Lägg ut på plåt och lägg tillbaka resterande "bollar" i frysen. Se bild nedan... 
8.) Baka i ugnen ca 8 min.
9.) Efter kakorna varit i ugnen, lägg dem på kall plåt och låt svalna i frysen. Lovar, det är just detta som gör dom crispiga utanpå och sega inuti....
Trust me :-)


Nu är det bara att fika! Njut.
PS. Perfekt att ha i frysen, tinar snabbt.

Rullar man ihop kakorna så här innan gräddning i ugn, blir dom tjockare på mitten och kladdigare... Yummy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar