19 sep. 2016

Skagenröra a la Morberg


Västkusts-förrätt som alltid funkar. Busenkelt också.


Det här behöver du:
500 g räkor med skal (frysta från IKEA funkar toppen)
1 dl majonäs
1 dl créme fraîche
2 msk hackad dill (snåla inte)
1 liten hackad rödlök (eller scharlottenlök)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
citronsaft
100 g löjrom, till garnering
1 skvätt konjak

Så här gör du:
1.)  Skala räkorna och hacka dom grovt. 
2.) Lägg i en bunke och blanda med majonäsen, créme fraichen och dillen. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt konjak.
3.) Serveras på smörstekta toastskivor. Eller på grovis. Eller på mini-pannkakor...
Garnera med en dillkvist och en bit citron.

Korka upp lite bubbel och smaka! Gottigott gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar