Västkusts-förrätt som alltid funkar. Busenkelt också.
Det här behöver du:
500 g räkor med skal (frysta från IKEA funkar toppen)
1 dl majonäs
1 dl créme fraîche
2 msk hackad dill (snåla inte)
500 g räkor med skal (frysta från IKEA funkar toppen)
1 dl majonäs
1 dl créme fraîche
2 msk hackad dill (snåla inte)
1 liten hackad rödlök (eller scharlottenlök)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
citronsaft
100 g löjrom, till garnering
1 skvätt konjak
1 krm salt
1 krm svartpeppar
citronsaft
100 g löjrom, till garnering
1 skvätt konjak
Så här gör du:
1.) Skala räkorna och hacka dom grovt.
1.) Skala räkorna och hacka dom grovt.
2.) Lägg i en bunke och blanda med majonäsen, créme fraichen och dillen. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt konjak.
3.) Serveras på smörstekta toastskivor. Eller på grovis. Eller på mini-pannkakor...
Garnera med en dillkvist och en bit citron.
Garnera med en dillkvist och en bit citron.
Korka upp lite bubbel och smaka! Gottigott gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar