19 sep. 2016

Smördegspizza


Frasig "latmans-pizza", som är supergod. Topping kan du välja efter tycke och smak. Bjud i mindre bitar till förrätt eller som huvudrätt på buffe...


Detta behöver du:
1 pkt kyld smördeg, ca 400 g


Topping förslag 1:
tomatsås
parmaskinka
olivolja
oregano
hackad vitlök
mozzarella ost
ruccola sallad
sea salt

Topping förslag 2:
fryst spenat
färskost
pesto
picklad rödlök
riven pizzaost

Picklad rödlök:
2 rödlökar

2 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpepper
Låt stå ca 1h

Så här gör du:
1.) Sätt ugn på 200-225 grader
2.) Rulla ut smördegen, kavla, lägg på plåt med bakplåtspapper.
3.) Nagga degen med gaffel.
4.) Lägg på dina favorit-topping.
5.) Vik upp en liten kant runt om.
6.) Grädda i mitten av ugnen, ca 15-20 min.
7.) Skär pizzza i bitar och toppa med ruccola, rödlök eller annat gott

Ha en härlig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar