Inget går väl uppemot en hemmalagad Bea - funkar till allt kött!
Det här behöver du:
500 gram smör
1 stor scharlottenlök
1 kruka persilja
1 chilifrukt
1 kruka dragon (tarragon)
0,5 dl vatten
2,5 matsked vitvinsvinäger
7-8 hela pepparkorn
salt och peppar
4-5 äggulor
Så här gör du:
1.) Lägg ägg i rumstemperatur. Separera äggen och använd äggvitor till maräng eller annat gott. Förbered varmt vattenbad.
2.) Hacka scharlottenlök, persiljekvistar, chili och dragon och lägg i kastrull. Häll i vatten, vinäger och vitpepparkorn. Låt allt reducera till ca 1/3 av vätskan återstår. Sila över i en ren bunke och ställ i vatten.
3.) Smält smör.
4.) Häll i äggulor - en efter en - i reduktionen under vispning. Vispa/rör tills det blir krämigt och liknas sockerkakssmet. Ta ur kastrull ur vattenbad - nu kan det gå snabbt..
5.) Vispa ned smöret. Tunn stråla i början, sedan bara att hälla på.
6.) Krydda upp dina bea med lite hackad persilja, dragon vitpeppar, salt, vinäger, chilipeppar, citron tills den smakar som du vill.
NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar