26 aug. 2011

Hallonvwienerstänger


Söta små kakor att ha till kaffet!

Antal: 40-50 st
Tid: 30 min

Det här behöver du:
1 1/2 dl strösocker
250 gram smör
2 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt (går lika bra med bikarbonat eller bakpulver)
2 dl hallonsylt

Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten

Gör så här:
1.) Värm ugnen till 175 grader.
2.) Blanda samman socker och smör, gärna med en elvisp. Rör ner äggen, ett i taget, och vänd ner mjöl och hjorthornssalt. Knåda snabbt ihop till deg.
3.) Skär degen i tre delar. Rulla ut varje del till en längd (ungefär som en polkagris i längd och storlek), lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till längderna något.
4.) Gör en skåra i mitten (eller platta ut med fingrarna någon centimeter) och fyll med hallonsylt.
5.) Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
6.) Blanda samman florsocker och vatten till glasyr. Pritsa eller ringla på glasyren på sylten medans kakorna är varma. Låt sedan svalna något och skär upp längderna på snedden.

Men så gott! Passar perfekt att ha i frysen och bara ta fram några stycken i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar