8 aug. 2011

Krispig hemmagjord müsli


Granola heter det här! Varför inte göra hemmagjord, så du får piffa med dina favoritsmaker. Mycket godare, mycket nyttigare.

Ca 1 liter
Tid: ca 30 min


Du behöver:
1/2 - 1 dl honung (lönnsirap funkar också)
1 1/2 dl äppeljuice (eller vatten)
1 liter havregryn (blanda gärna olika gryn som råg)
2 dl hackade nötter (ex mandel, valnötter, hasselnötter, pistagenötter osv)
1 dl frön (ex solrosfrön el pumpafrön)
1/2 dl kokos
75 gram smör
1 dl torkad frukt (ex russin, tranbär, hackade aprikoser)

Så här gör du:
1.) Sätt ugnen på 200 grader.
2.) Blanda/smält honung och smör i en kastrull på spisen. Blanda ned äppeljuice.
3.) Blanda i stor bunke; havregryn, nötter och frön. Häll över honungssmöret. Blanda väl.
4.) Fördela gryn-röran på bakplåtsklädd plåt och rosta i nedre delen av ugnen.
OBS! Rör ofta. Bränns väldigt snabbt.
5.) Rosta i ugnen ca 20 min, men rör runt var 5 min. Låt svalna och blanda ner torkade frukter.

Mmmmms, njut på yoghurt med färska bär och honung! 
Härligt gott utan konstiga tillsatser och konserveringsmedel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar