Efter att ha spenderat Jul-ledighet 2015 på Oahu, har vi ätit massa fisk och speciellt Ahi ahi tuna, även kallat Ahi Poke, har blivit en stor favorit.
Så här kommer recept på det.
Så här kommer recept på det.
Det här behöver du:
1 pound (0,5 kg) sashimi grade ahi tuna (tonfisk) som delas i 1 cm kuber
1/4 cup (drygt 0,5 dl) gul lök, tunt skivad
1/4 cup (drygt 0,5 dl) green onion (salladslök)
1/2 tesked färsk riven ingefära
1/4 cup (drygt 0,5 dl) soja sås "Shoyu sauce in Hawaiian"
1/2 tesked sesam olja
1/4 tesked krossade röda peppar flakes
1 tesked rostade sesamfrön
1 hel avocado som skärs i kuber, om du gillar det
Sea salt om det behövs...
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser, täck över med plast och låt få vila ca 1-2 h i kylskåpet så smakerna gifter sig! Lägg upp på fina små fat och njut. Kan även serveras med ris, så blir det lite matigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar