Denna paj är så enkel att Olivia fixar den själv - där av Olivia´s äppelkaka!
Det här behöver du:
5 fina äpplen, vi brukar använda röda
125 gram smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
2 msk kanel till pudring
1/2 dl havregryn
Så här gör du:
1.) Smöra en ungsfast form
2.) Kärna ur äpplena, vi brukar behålla skalet på. Skiva dem grovt och lägg i formen.
3.) Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna. Häll över avsvalnat smör. Pudra kanel över äpplena och klicka sedan ut fyllningen.
4.) Grädda i ung på 200 grader i ca 15-20 min (tills den får gyllenbrun färg)
5.) ÄT & NJUT....
Så klart ska det vara vaniljsås eller glass till :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar