Inget Arla eller Ekströms här i California....så köpe-vaniljsås är det lite fattigt med. Därmed har vi blivit riktiga hejjare på att göra egen hemmagjord vaniljsås. Blir såååå mycket godare.
Det här behöver du (4 pers):
1 st vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 st äggulor
Så här gör du:
1.) Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
2.) Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen.
Perfekt att förberedda dagen innan. Fram med äppelpaj och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar