25 mars 2011

Mörk chokladmousse

En riktigt kraftig choklad-dessert! Vi älskar "turkisk peppar" så denna variant är spetsad med just saltlaktrist! Eller så kan du strössla i lite Sea Salt!

Antal: 4 pers
Tid: ca 20 min + 2 timmar i kyl

Du behöver:
100 g mörk choklad (60-70% binder bra)
3 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 msk florsocker
1 msk hett starkt kaffe
5 st "turkisk peppar" som är mortlad

Så här gör du:
1.) Smält chokladen långsamt i vattenbad eller mikro.
2.) Vispa äggvitorna med saltet till fast skum. Blanda ned florsockret och fortsätt vispa tills smeten ser blank ut. Vill du ha i turkisk peppar, rör i äggskummet nu.
3.) Blanda ned det heta kaffet under omrörning i den smälta chokladen. Låt svalna någon minut.
4.) Blanda ner en tredjedel av äggvitan i chokladen, rör om så att det blandas väl och rör sedan i resten av äggvispet i chokladen.
5.) Fördela i trevliga glas eller små koppar och ställ kallt i ca 2 h. Kan göras dagen före servering.

Dekorera med hallon och eventuellt en klick vispgrädde. Vill du ha mildare mousse använd mjölkchoklad.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar