4 feb. 2011

Fransk chokladtårta

Eller en riktigt lyxig kladdkaka! Ingen kakao, bara mörk choklad...
Tid: ca 20 min. Ugn: 200 C

Det här behöver du:
300 g mörk choklad, minst 70% kakao
300 g smör
6 hela ägg
4 dl socker
4 1/2 dl mjöl
1 msk bakpulver

Gör så här:
1.) Smält smör och mörk choklad på låg värme i en kastrull på spisen.
2.) Smöra en form med löstagbara kanter. Smöra väl!
2.) Vispa ägg och socker riktigt poröst
3.) I en annan bunke, rör samman mjöl och bakpulver.
4.) Rör ned choklad-smör röran försiktigt i äggsmeten
5.) Sikta ned mjöl/bakpulver i choklad & äggsmeten försiktigt. Rör med slev.
6.) Grädda i 10 min endast! 200 grader. Kakan är fortfarande lös när du tar ut den. Tag ej bort formen. Kakan är hög och fyller hela formen!

Tips!
Jag brukar snåla med socker, räcker med 3 dl. Kakan kan göras i 2 formar med löstagbara kanter. Funkar finfint att frysa. Gör kakan dagen före. Kan vara svår att skära, använd då varm kniv, eller flys och skär kall. Servera med hallon och grädde. Vi brukar ha lime-marinerade jordgubbar & vit chokladmousse i små skålar bredvid - Black & White liksom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar