7 feb. 2011

Köttbullar med BBQ-sting

Kan även kallas biffar med rökig "smoked" bbq-sås
Tid: ca 30 min

4 pers:
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 msk rökig bbq-sås
1 ägg
1 tsk salt
2 msk olja till stekning

Så här gör du:
1.) Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla några minuter.
2.) Tillsätt färs, bbq-sås, ägg och salt. Rör ihop.
3.) Forma till runda köttbullar. 
4.) Stek dem i omgångar i oljan i ca 3 min per sida.
5.) Lägg upp köttbullar och toppa med lite nyklippt gräslök och sesamfrön.

Tips:
När du rullar köttbullarna, se till att ha doppat händer i kallt vatten innan. Då blir "bullarna" lättare att rulla. Gör gärna biffar om du vill dem lite större. Jag brukar ha 2 stekpannor, går snabbt + är mycket lättare att ha köttbullarna i rullning hela tiden! Och byt gärna ut mjölk mot grädde - nyttigt för våra barn!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar