4 feb. 2011

Skagenröra

Härliga västkustssmaker! 
Tid: ca 15 min

4 pers:
500 g räkor med skal, snåla inte
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
1 finhackad rödlök
2 msk hackad dill
Salt
Svartpeppar
Citronsaft
100 gram löjrom till garnering

Gör så här:
1.) Skala räkorna och hacka dom grovt. 
2.) Finhacka rödlöken
3.) Lägg i en bunke och blanda med majonäsen, créme fraichen och dillen. 
4.) Smaksätt med salt och peppar.
5.). Serveras på smörstekta toastskivor toppade med en riklig klick löjrom. Garnera med en dillkvist.

Tips!
Använd ett grovt bröd och låt gästerna själva lägga på röran, utifall du inte vill ha soggiga brödskivor med kladd! Blir en trevlig minglande förrätt! Personligen gillar jag gräslök, därav brukar jag klippa i en knippe av gräslök också! Och lite hackad rökt lax är jättegott i, om du vill göra röran lite matigare.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar