Nu snackar vi 70-tal och vem minns inte denna rätt med ett leende? Funkar med både fläskfilé och kyckling. Så smidigt med maträtter i gratängform.
Antal: 4 pers
Tid: ca 15 min + 20 min ugn
Du behöver:
Fläskfilé eller kycklingfiléer
3 dl grädde
2 tsk stark chilisås
1 vitlöksklyfta
1 dl jordnötter
1 paket bacon
1 st banan
1 dl jordnötter
1 paket bacon
1 st banan
Buljong med smak av kyckling eller kött
Salt och peppar
Så här gör du:
1.) Sätt ugnen på 225°.
2.) Skär köttet i tunna skivor. Stek lätt i stekpanna med salt/peppar.
3.) Lägg över köttet i en ugnssäker form.
5.) Rör ihop grädde, chilisås, pressad vitlök och buljong och häll blandningen över köttet i ungfasta formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
2.) Skär köttet i tunna skivor. Stek lätt i stekpanna med salt/peppar.
3.) Lägg över köttet i en ugnssäker form.
5.) Rör ihop grädde, chilisås, pressad vitlök och buljong och häll blandningen över köttet i ungfasta formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.
Vi skippar bananerna och serverar dem vid sidan av (kalla) men annars ska de ligga med i ugnsfasta formen vid gräddning. Servera med mango chutney och ris.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar