Ibland är det gott att byta ut traditionella köttbullar mot något modernt och kryddstarkt! Dessa påminner om Berns Salongers underbara thaiköttbullar...
Antal: till 4 pers
Tid: max 30 min
Antal: till 4 pers
Tid: max 30 min
Du behöver:
400 g nötfärs
1 dl grädde
3 msk ströbröd
1 ägg
1-2 tsk röd currypasta
1-2 msk ingefära
2-3 vitlöksklyftor
1 lök
1 paprika
Cocosmjölk (fungerar även med kokosflingor)
1 msk jordnöttssmör
Smör
Koriander
Gör så här:
1.) Blanda grädde och ströbröd - låt stå och dra några minuter. Rör sedan i nötfärs, ägg, salt, currypasta, riven ingefära och pressad vitlök i en skål. Arbeta ihop färsen och forma köttbullar. Stek gyllenbruna.
2.) Skär paprika och lök i strimlor och hacka vitlök. Fräs paprika, lök, vitlök och currypasta i smör. Häll på grädde efter tycke och smak. Tillsätt kokosmjölk (eller kokosflingor), jordnötssmör och kryddor. Låt såsen koka upp och sjud i 10 minuter. Smaka av med salt och strö över färsk koriander.
Köttbullar i sås eller inte? Du bestämmer....
3.) Lägg i köttbullarna och låt koka i 5 minuter.
Godast med ris till och en härlig fräsch sallad.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar