För 4 pers (minst)
Tid: ca 50 min (varav 30 i ugn)
Du behöver:
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja/smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 g Keso
6 lasagneplattor
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja/smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 g Keso
6 lasagneplattor
2 dl riven ost gratäng'
ca 2 dl vatten. Späd köttfärsen mot slutet med vatten, så att lasagneplattorna får vätska och blir mjuka.
Så här gör du:
1.) Sätt ugnen på 225°.
2.) Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i en stekpanna.
3.) Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp.
4.) Rör i keso det allra sista.
5.) Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten.
6.) Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Jag brukar även ha i hackad spenat som jag lägger i på slutet ihop med keso.
Servera med sallad. Blir alltid en del över - perfekt att frysa eller värma på dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar