Antal: 4 pers (räcker till dagen efter också)
Tid: ca 40 min varav 20 min puttra på spisen
Du behöver:
600 g köttfärs (nötfärs)
1 st gul lök, skalad och finhackad
4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 st grön/röd chili, finhackad
1 paket bacon
1 liten bruk tomatpuré
4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 st grön/röd chili, finhackad
1 paket bacon
1 liten bruk tomatpuré
10 champinjoner(delade på 4)
1 tsk kakao
1 tsk timjan (gillar färsk)
1 tsk timjan (gillar färsk)
1 tsk oregano (färsk gärna)
Köttbuljong
3 dl rött vin
2 dl vatten
1 burk bönor (jag har kidney)
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
1 burk bönor (jag har kidney)
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
Så här gör du:
1.) Bryn köttfärs i stekpanna tills det fått fin färg och lägg över i en stor gryta (typ Le Creuset)
2.) Lägg i lök, vitlök, chili och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering. Stek nu även bacon i annan stekpanna och låt rinna av på kökspapper så de blir krispiga.
3.) Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet och vattnet och smula i buljongtärning. Lägg i champinjoner.
2.) Lägg i lök, vitlök, chili och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering. Stek nu även bacon i annan stekpanna och låt rinna av på kökspapper så de blir krispiga.
3.) Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet och vattnet och smula i buljongtärning. Lägg i champinjoner.
4.) Låt sjuda under lock ca 20 min.
5.) Smaka av med salt och peppar.
6.) Strö över bacon och vänd ned i grytan.
7.) Vänd ner bönor och strö på lite mer chili. Pynta med lite grönt!
7.) Vänd ner bönor och strö på lite mer chili. Pynta med lite grönt!
Servera med spagetti!
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar