21 mars 2011

Köttfärssås med lyx


Något mittemellan köttfärssås, köttfärsgryta och chili con carne. Eller allt på samma gång!

Antal: 4 pers (räcker till dagen efter också)
Tid: ca 40 min varav 20 min puttra på spisen

Du behöver:
600 g köttfärs (nötfärs)
1 st gul lök, skalad och finhackad
4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 st grön/röd chili, finhackad
1 paket bacon
1 liten bruk tomatpuré 
10 champinjoner(delade på 4)
1 tsk kakao
1 tsk timjan (gillar färsk)
1 tsk oregano (färsk gärna)
Köttbuljong
3 dl rött vin
2 dl vatten
1 burk bönor (jag har kidney) 
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning

Så här gör du:
1.) Bryn köttfärs i stekpanna tills det fått fin färg och lägg över i en stor gryta (typ Le Creuset)
2.) Lägg i lök, vitlök, chili och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering. Stek nu även bacon i annan stekpanna och låt rinna av på kökspapper så de blir krispiga.
3.) Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet och vattnet och smula i buljongtärning. Lägg i champinjoner.
4.) Låt sjuda under lock ca 20 min.
5.) Smaka av med salt och peppar.
6.) Strö över bacon och vänd ned i grytan.
7.) Vänd ner bönor och strö på lite mer chili. Pynta med lite grönt!


Servera med spagetti!
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar