Antal: 4 pers
Tid: ca 25 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer
färsk rosmarin
citroner
20 st oliver, gärna marinerade i vitlök eller nåt annat gott
2 dl matlagningsgrädde
rapsolja eller mild olivolja
salt
svartpeppar
Så här gör du:
1.) Skär varje kycklingfilé i tre smala remsor vardera på längden. Marinera en stund i pressad citron och färskhackad rosmarin.
2.) Under tiden filéerna drar åt sig av marinaden fixar du potatisen. Gör klyftpotatis i ugnen med olja och rullade i havssalt. Tar ca 20 min att grilla i ugnen.
3.) Stek kycklingfiléerna i olja ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Häll över grädden och tillsätt mer rosmarin (efter tycke och smak) samt oliver. Låt puttra utan lock ca 10 min.
Servera kycklingen med sås, rostad potatis och färsk sallad. Lägg gärna till kokt sparris med parmesanost, citronolja och salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar