6 mars 2011

Rödvinssås

Ett måste till en god köttbit! Den här är lätt och behöver inte speciellt många ingredienser. Går att förbereda.

4 pers
Tid: ca 20 min

Du behöver:
2 schalottenlökar
4 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk majsstärkelse (mjölredning funkar lika bra
100 g rumstempererat smör

Så här gör du:
1.) Skala och finhacka löken. 
2.) Koka löken ihop med med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i minst 5 min. Sila sedan bort lökhacket. Häll tillbaka såsen i kastrull.
3.) Vispa ner mjöl utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda. 
4.) Värm såsen och vispa ner smöret i klickar.

Servera till en god stek och njut!
Vi är riktiga chili-freak och brukar alltid lägga i en 1 tsk chiliröra för att få lite extra sting. Jag kör även i lite balsamicosås för att få såsen lite mustigare. Använder du buljongtärningar, ta två.

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar