7 mars 2011

Magic Bars - Cookies


Bara så goda! Chokladiga, söta med kokos på toppen. Perfekta till fikat.

Antal: ca 30 st
Tid: ca 40 min (varav 25 min i ugnen)
Receptet är amerikanskt där 1 cup - 2,5 dl

Du behöver:
1 1/2 cups (ca 3 1/2 dl) Graham Cracker Crumbs (Digestive-kex)
1/2 cups (ca 1 1/2 dl) smält smör
1 burk Sweetened Condensed Milk (kondenserad mjölk)
2 cups (ca 5 dl) semi-sweet chocolate chips
1 1/3 cups (ca 3 dl) flaked coconut
1 cup (2,5 dl) hackade nötter (valnötter, mandel eller annat du har hemma)

Så här gör du:
1.) Sätt ugnen på 350 F (175 C)
2.) Smörj en form a 13 x 9 tum med smör
3.) Rör ihop kex och smält smör i en skål. Tryck sedan ut försiktigt i den smorda formen. Häll försiktigt den kondenserade mjölken jämt över smulblandningen.
4.) Lägg ett jämt lager med choklad, sedan kokos och överst nötterna. Tryck till med en gaffel så nötterna åker ned i kokos- & mjölkkladdet.
5.) Grädda i ugnen i ca 25-30 min eller tills kakan är gyllenbrun. Lossa från kanterna medan pannan fortfarande är varm, men sätt sedan svalt. Skär i bars. Förvara i kylskåp. Blir riktigt saftiga dagen efter...

Här är bilderna på hur produkterna ser ut i USA!
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar