För 4 pers
Tid: ca 40 min (varav 15 min är gratinering i ugn)
Du behöver:
4 kycklingfileer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano (färsk)
smör
2 dl vispgrädde
2 msk balsamicosås
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 vitlökar
1 skvätt soja
Så här gör du:
1.) Sätt ugnen på 225 grader
2.) Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano (chilikrydda funka också)
3.) Bryn kycklingen i smör i stekpanna, ca 5 min. Lägg över i en ugnsfast form.
4.) Vispa ihop grädde balsamico, fond och vitlök. Häll det över kycklingfiléerna i ugnsfasta formen. Hit kan du förbereda
5.) Gratinera sedan i mitten av ugnen i ca 15 min. Strö gärna över lite färsk oregano.
Servera med ris och grönsaker! Vi brukar "rosta" parmaskinka i ugnen och toppa med mumsiga salt parmachips!
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar