Den här grytan har gott sting och är GI-inspirerad. Och går fort som tusan att göra också! Som ett Kinder egg; nyttig, god och snabb!
Antal: 4 pers
Tid: ca 25 min
Du behöver:
4 kycklingfiléer, strimlade
4 vitlöksklyftor
2 msk ingefära, riven
2 paprikor, fint strimlade
1-2 burkar kokosmjölk (ca 4 dl vätska)
2 msk röd currypasta
2 msk fisksås
limegräs
1 tsk sambal olek
färsk koriander, hackad
olivolja
salt
Så hör gör du:
1.) Skär kycklingen i tunna remsor. Värm upp olivolja ihop med vitlök och ingefära och fräs kycklingen i detta ett par minuter (genomstekt).
2.) Lägg i paprikan, kokosmjölken, currypasta och fisksåsen samt limegräs och sambal olek.
3.) Koka upp det hela och låt sjuda försiktigt under lock i ca 5 min.
4.) Strö över färsk koriander precis innan servering. Salta om det behövs. Servera med ris till.
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar